Обережно: парафінові свічки! Чому небезпечні для організму?

Тремтливий вогник ароматної свічки: він навіває думки про романтику, релакс, затишок і тепло. Здавалося б, як запашна свічка може нашкодити організму? Виявляється, може, якщо вона зроблена з парафіну. При горінні повітря потрапляють канцерогенні речовини – толуол і бензол. Потрапляючи в організм людини, вони провокують онкологію, вражають нервову систему та викликають бронхіальну астму. Толуол з бензолом негативно впливають на шкіру, травну та кровоносну системи, можуть стати причиною алергії.

Обережно: парафінові свічки! Чому небезпечні для організму?

Чому варто відмовитися від парафінових свічок?

За результатами досліджень під час горіння парафінової пахучки виділяються отруйні речовини. Іноді справа не лише у парафіні. Якщо говорити про дешеві свічки, для їх ароматизації використовують синтетичні ароматизатори. При нагріванні та спалюванні хімічні замінники ефірних олій стають небезпечними для здоров'я.

Існує і така думка: навіть натуральні ефірні олії, укладені в парафінову оболонку, несуть загрозу для здоров'я. Ефір є добрим провідником речовин: вони швидше потрапляють в організм через пори, дихальну систему. Отже, при горінні парафіну та ефірних олій в організм проникають токсичні речовини, як вже було зазначено.

Альтернатива шкідливим свічкам – вироби з воску

Як бути тим, хто любить влаштовувати сеанси ароматерапії? Адже це так приємно – запалити свічки, розслабитися в пінній ванні або лягти під плед і спостерігати за вогником свічки. Є кілька варіантів:

  • Використовувати парафінові свічки зрідка – кілька разів на місяць. Після цього провітрювати приміщення. Але пам'ятайте, що про щоденну ароматерапію не може бути й мови. Особливо якщо в приміщенні погана вентиляція.
  • Купуйте свічки на основі натурального воску (соєвого чи овочевого). У їхньому димі відсутні токсичні речовини. Не вірите? Зверніть увагу: навіть алергіки не реагують на запах свічок у церкві. Там зазвичай використовують свічки з натурального воску.

В інтернет-магазині Scents можна купити воскові аромасвічки. Пропонуємо вироби від світових брендів:

  • Stoneglow. Аромасвічки на основі овочевого воску. Фруктові та пряні аромати від англійського бренду – класика, перевірена часом.
  • Greenleaf. Арома продукція з запахом бризу, фруктовим, квітковим ароматом, а також хвойними нотками. Американський бренд випускає понад 40 серій ароматів, що стали легендарними.
  • Dr. Vranjes. Ароматичні свічки з благородним ароматом: нотки винограду, кальвадосу або ігристого вина, відтінки деревної стружки, мускусу – багатогранні аромати і вишукані.

Усі вироби на основі соєвого або овочевого воску, просочені есенціями та ефірними оліями преміум-якості. Таку продукцію можна використовувати навіть у дитячій кімнаті: свічки екологічно чисті та нетоксичні.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]